• EMOTION | PLAY | AWARENESS

    Το zenconnect είναι η ομαδική μας συνεργασία με τον επισκέπτη, η οποία συνδυάζει αρμονικά ψυχοσωματικές τεχνικές με τη μορφή προγραμμάτων πρόληψης, βελτίωσης και διόρθωσης σε φυσικό και συναισθηματικό επίπεδο.
  • PERCEPTION | COMMUNICATION | LIFESTYLE

    Η ουσία zenconnect είναι η κατανόηση της σημασίας της σχέσης σώματος-μυαλού (στάση, κίνηση και συναίσθημα) και η εφαρμογή υγιεινών συμπεριφορών (σωματική κίνηση και χαλάρωση) στον τρόπο ζωής.
  • COMMUNITY | SUPPORT | RESILIENCE

    Οι υπηρεσίες zenconnect αφιερωμένες στην υγεία συνδυάζουν σωματική θεραπεία και Ηealth Coaching μέσω ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων.

Το σώμα σου, σου μιλάει, μέσω των πόνων που νιώθεις

Posted by: | Posted on: October 26, 2019

Πονάει η μέση μου. Πονάει ο αυχένας μου. Μπορείς να κάνεις κάτι να μην πονάει πια η μέση μου; Κάνε μου κάτι μόνο εκεί στον αυχένα, για να χαλαρώσω.

Μάλλον το έχεις πεί και εσύ πολλές φορές, αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ο αυχένας ή η μέση σου, είναι απλά μικρά κομμάτακια του σώματός σου; Ή ότι ο αυχένας σου είναι απλά το σημείο το οποίο “μαζεύει” όλο το άγχος της καθημερινότητάς σου; Και είναι ο πρώτος ο οποίος σε ειδοποιεί ότι είσαι πολύ αγχωμένος ή κουρασμένος; Στο ύψος του αυχένα βρήσκεται ο τραπεζοειδής μύς, ο οποίος είναι πολύ ευαίσθητος στους στρεσογόνους παράγοντες. Γιατί; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν οι άνθρωποι όταν αγχώνονται ή εκνευρίζονται; Σηκώνουν τους ώμους τους και ο τραπεζοειδής είναι ο μύς που “υποφέρει” επειδή είναι συνέχεια σφιγμένος. Δυστυχώς, αν αυτό γίνεται συχνά και χωρίς να το συνειδητοποιήσουν, θα προκαλέσει πόνο στον αυχένα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει έναν ήπιο πονοκέφαλο, μια δυσφορία πίσω στη βάση του κρανίου σου, ακόμη και σαν ένα κάψιμοκαι μια δυσκολία ή πόνο στους ωμοπλάτες όταν θέλεις να πάρεις μια βαθιά ανάσα.

Αν αντιμετωπίζεις μυϊκή ένταση ή μυϊκούς πόνους η Αλεξάνδρα μπορεί να σε βοηθήσει με συγκεκριμένες τεχνικές χαλάρωσης ώστε να ξεχάσεις για τους μυϊκούς πόνους και να μάθεις να χρησιμοποιείς το σώμα σου πρός οφέλος σου. Μάθε περισσότερα.

Αυτός όμως, είναι μόνο ένας από τους 639 μύες που έχει το ανθρώπινο σώμα. Οι μυϊκοί πόνοι, και τα συμπτώματα τα οποία προκαλούν, πέρα από την προφανή σωματική κόπωση κρύβουν και βαθύτερα αίτια. Γι’αυτό τον λόγο είναι καλά να “βλέπεις” το σώμα σου στο σύνολό του και να μην δίνεις σημασία μόνο στα σημεία που σε πονάνε. 

Εάν βιώνεις πνευματική ένταση ή συναισθηματική συντριβή, η Roxana μπορεί να σου προσφέρει τη σωστή υποστήριξη μέσω μιας εξατομικευμένης προσέγγισης. Μάθε περισσότερα.

Με μια σύνθετη προσέγγιση θα βρείς μια μακροπρόθεσμη λύση για την σωματική και την ψυχολογική σου ευεξία. Αντίθετα, με μια περιορισμένη προσέγγιση στις περιοχές που σε πονάνε, θα βρείς απλά μια προσωρινή λύση του πόνου σου.

Αν θέλεις να νιώθεις καλύτερα σωματικά και ψυχολογικά, η ομάδα μας είναι εξειδικευμένη στην διαχείριση του άγχους και των μυϊκών πόνων και εστιάζεται στην νευρομυϊκή χαλάρωση και στην συναισθηματική προσαρμογή, έχοντας ως στόχο με αυτό τον συνδιασμό, έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η ομάδα μας μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για νευρομυϊκές ανάγκες, γνωστικές και συναισθηματικές ανάγκες, αλλά εάν αντιμετωπίσεις μια σοβαρή κατάσταση από εκείνες που αναφέρονται παραπάνω, επικοινώνησε με έναν συγκεκριμένο γιατρό.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να μας καλέσεις; Όταν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις την ίδια ενέργεια να κάνεις τα πράγματα που αγαπάς, όταν φαίνεται “σαν να είσαι άλλος άνθρωπος” δεν έχεις την ίδια όρεξη και τα ίδια κίνητρα – όταν κάτι είναι οδυνηρό ή αισθάνεσαι συγκεχυμένο και δεν καταλαβαίνεις την αιτία, αλλά νιώθεις το αποτέλεσμα, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να συναντήσεις την ομάδα μας!

Αν θέλεις να συναντήσεις την ομάδα μας και να βιώσεις την εμπειρία zenconnect, σε περιμένουμε στα μελλοντικά μας εργαστήρια: Stretching and breathing – ξέχασε τους μυϊκούς πόνους! με την Alexandra Nicola (Φυσικοθεραπευτής) και Good Stress Vs. Bad Stress με την Roxana Badea (Ψυχολόγος).

Μαζί θα ασκήσουμε μια ποικιλία τεχνικών τα οποία θα ενισχύσουν τη διάθεσή και τους μυς σου. Επιπλέον, θα καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού στρες και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει το σώμα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου.

Κράτα την θέση σου στις εκδηλώσεις μας – εδώ.

Εάν έχεις οποιαδήποτε ερώτηση, επικοινώνησε μαζί μας στο 6907798810 ή στο office@zenconnect.gr.

VIDEO – zenconnect: χώρος και ομάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *