• EMOTION | PLAY | AWARENESS

    Το zenconnect είναι η ομαδική μας συνεργασία με τον επισκέπτη, η οποία συνδυάζει αρμονικά ψυχοσωματικές τεχνικές με τη μορφή προγραμμάτων πρόληψης, βελτίωσης και διόρθωσης σε φυσικό και συναισθηματικό επίπεδο.
  • PERCEPTION | COMMUNICATION | LIFESTYLE

    Η ουσία zenconnect είναι η κατανόηση της σημασίας της σχέσης σώματος-μυαλού (στάση, κίνηση και συναίσθημα) και η εφαρμογή υγιεινών συμπεριφορών (σωματική κίνηση και χαλάρωση) στον τρόπο ζωής.
  • COMMUNITY | SUPPORT | RESILIENCE

    Οι υπηρεσίες zenconnect αφιερωμένες στην υγεία συνδυάζουν σωματική θεραπεία και Ηealth Coaching μέσω ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων.

zenconnect – το ταξίδι προς την αλλαγή

Posted by: | Posted on: December 23, 2019

Σου έχει συμβεί ποτέ να βιώνεις την ίδια κατάσταση με κάποιο δικό σου άνθρωπο και όμως να την αντιλαμβάνεσαι με διαφορετικό τρόπο; Εσένα να σου φανεί πιο εύκολη ή πιο ευχάριστη και σε κάποιον άλλον πιο δύσκολη και καθόλου ευχάριστη ή το αντίθετο. Και ίσως γι αυτό το λόγο, να είχατε διαφωνίες στις συζητήσεις σας.

Τέτοιες διαφωνίες γίνονται λόγο της αντίληψης ή οποία είναι διαφορετική σε κάθε άνθρωπο και κάνει τον καθένα να βλέπει και να βιώνει εμπειρίες με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Μέσω της εμπειρίας μας έχουμε καταλάβει ότι η αντίληψη είναι από τα πρώτα πράγματα που επηρεάζουν την σχέση των ανθρώπων με τους εαυτούς τους, με άλλους και επίσης με τις εμπειρίες που ζουν.

Γιαυτό τον λόγο, στα zenconnect προγράμματα, ο πρώτος μας στόχος είναι να καθοδηγήσουμε τον επισκέπτη στο να έχει μια πιο ξεκάθαρη αλτίληψη, ανεξάρτητα από το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω του.

Επειδή η αντίληψη μπορεί να αφορά καταστάσεις, εμπειρίες αλλά ακόμα και τον τρόπο που ένας άνθρωπος βλέπει τον εαυτό του, την ψυχολογία και το σώμα του, μια ομάδα επαγγελματίων μπορεί να προσφέρει μια πολύπλοκη προσέγγιση ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα διαρκείας.

Η ομάδα zenconnect αποτελείται από έναν φυσιοθεραπευτή και έναν ψυχολόγο οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στη διαχείριση του άγχους και των μυϊκών πόνων.

Μαζί έχουν σχεδιάσει τα zenconnect προγράμματα τα οποία συνδυάζουν το health coaching με τις χειροπρακτικές τεχνικές, το stretching και τις ασκίσεις αναπνοής.

Αυτά τα προγράμματα είναι πολύ καλά δομημένα, με συγκεκριμένους στόχους, ώστε ο επισκέπτης να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Το κάθε πρόγραμμα ξεκινάει με μια δωρεάν αξιολόγηση 45 λετών και με τις 2 θεραπεύτριες. Αυτή έχει ως στόχο να φέρει τις θεραπεύτριες πιο κοντά στις ανάγκες των επισκέπτων.

Αν αντιμετωπίζεις μυϊκή ένταση ή μυϊκούς πόνους η Αλεξάνδρα μπορεί να σε βοηθήσει με συγκεκριμένες τεχνικές χαλάρωσης ώστε να ξεχάσεις για τους μυϊκούς πόνους και να μάθεις να χρησιμοποιείς το σώμα σου πρός οφέλος σου. Μάθε περισσότερα.

Στην συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 συνεδρίες – 6 συνεδρίες health coaching με την Roxana και 6 με την Alexandra – χειροπρακτικές/μυοφασικές τεχνικές συνδυασμένες με stretching και ασκήσεις αναπνοής.

Οι συνεδρίες είναι ατομικές, πραγματοποιούνται την ίδια μερα, ξεχωριστά με την Alexandra και την Roxana και η συνολική διάρκεια μιας συνεδρίας είναι μιάμιση ώρα.

Επίσης, κάτι άλλο που κάνει το πρόγραμμά zenconnect ξεχωριστό είναι ότι περιλαμβάνει ένα θεωρητικό κομμάτι στο οποίο ο επισκέπτης θα καταλάβει περισσότερα πράγματα για την λειτουργία του σώματος και του εγκεφάλου.

Έχουμε συνδυάσει τις πρακτικές τεχνικές χαλάρωσης με την θεωρία επειδή πιστεύουμε ότι το θεμελιώδες βήμα πρός την κατανόηση της σχέσης νου-σώματος επιτυχάνεται μέσω πληροφοριών.

Οπώς αναφέραμε αρχικά, ο πρώτος στόχος της ομάδας μας είναι να προσφέρει στον επισκέπτη μια καινούργια οπτική γωνιά όσον αφορά η αντίληψη. Στην συνέχεια του προγράμματος υπάρχει ένας συγκεκριμένος στόχος σε κάθε συνεδρία ώστε μετά από τις 12 συνεδρίες, ο επισκέπτης να αποκτήσει ή να βελτιώσει δεξιότητες όπως είναι: η σαφήνεια, η επίγνωση και η αυτοπεποίθηση.

Εάν βιώνεις πνευματική ένταση ή συναισθηματική συντριβή, η Roxana μπορεί να σου προσφέρει τη σωστή υποστήριξη μέσω μιας εξατομικευμένης προσέγγισης. Μάθε περισσότερα.

Στην τελευταία συνεδρία, ο επισκέπτης μαζί με τις θεραπεύτριες θα αποτελούν ήδη μια ομάδα και μαζί θα κάνουν ένα planning το οποίο έχει ώς στόχο να τονίσει την βελτίωση που ο επισκέπτης πέτυχε με το πρόγραμμα και επίσης να διευκρινίσει τους στόχους του για τον επόμενο μήνα. Επίσης, στο τέλος του προγράμματος η ομάδα zenconnect συνεχίζει να είναι διπλά σε κάθε επισκέπτη αν αυτός το έχει ανάγκη και μετά από ένα μήνα θα έχουν ένα follow-up το οποίο έχει ώς στόχο μια συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο επισκέπτης και πώς κατάφερε να εφαρμόσει τις επιθυμητές συμπεριφορές στην καθημερινή του ζωή.

Γιατί αποφασίσαμε να είμαστε μια ομάδα σε αυτό το πρωτότυπο concept?

Επειδή μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας, καταλάβαμε πρώτα απ όλα τα όρια των επαγγελμάτων μας, επίσης πόσο καλά συνδυάζονται αυτά τα δύο και τι πλεονεκτήματα μπορούμε να προσφέρουμε αν δουλεύουμε μαζί.

Γιαυτό τον λόγο πήραμε την απόφαση να γίνουμε μια ομάδα, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και την εμπειρεία των ανθρώπων που θα θέλουν να κάνουν μια αλλαγή στην ζωή τους και θα δουλεύουν με εμας.

Αυτή είναι μια πρωτότυπη ιδέα παγκοσμίως η οποία ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη και η ομάδα μας είναι εδώ για σένα, για να σε καθοδηγήσει προς την εσωτερική σου ισορροπία.

Αν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις την ίδια ενέργεια να κάνεις τα πράγματα που αγαπάς, όταν φαίνεται “σαν να είσαι άλλος άνθρωπος”, δεν έχεις την ίδια όρεξη και τα ίδια κίνητρα – όταν αισθάνεσαι συγκεχυμένος και δεν καταλαβαίνεις την αιτία, αλλά νιώθεις το αποτέλεσμα, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να συναντήσεις την ομάδα μας.

Επικοινώνησε μαζί μας:

6907798810 ή στο office@zenconnect.gr

Οι ιδρύτριες του zenconnect: Η Alexandra Nicola (Φυσικοθεραπευτής)  και  η Roxana Badea (Ψυχολόγος)

VIDEO – zenconnect: ο χώρος και η ομάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *