zenconnect – μια πρωτότυπη ιδέα παγκοσμίως

Posted by: | Posted on: August 15, 2019

Το zenconnect είναι μια έννοια η οποία αρχικά  δοκιμάστηκε από την ομάδα μας και, στην συνέχεια, αναπτύχθηκε και προσφέρθηκε στους επισκέπτες μας. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, οι επισκέπτες οι οποίοι δούλευαν για την διαχείριση του άγχους με την Ρωξάνα, καταλάβαιναν σύντομα ότι χρειαζόντανε και την μυϊκή χαλάρωση ώστε να νιώθουν καλύτερα όσο ψυχολογικά τόσο και σωματικά. Επίσης αυτοί που δούλευαν με την Αλεξάνδρα για τους μυϊκούς πόνος που είχαν, καταλάβαιναν ότι τους ήταν χρήσιμη και η καθοδήγηση της Ρωξάνας ώστε να βρουν μια ισορροπία μεταξύ νου και σώματος. Εκείνη ήταν η στιγμή που, πριν από 4 χρόνια, η Αλεξάνδρα και η Ρωξάνα συνειδητοποίησαν ότι μαζί μπορούσαν να μετατρέψουν τους περιορισμούς των επαγγελμάτων τους σε δύναμη. Αυτή η ψυχοσωματική “συνταγή” αποδείχθηκε χρήσιμη σε ανθρώπους που αντιμετώπιζαν δυσκολίες σε ψυχολογικό, συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο, από εφήβους μέχρι ηλικιωμένους.

Το όνομα zenconnect έχει μια σημαντική έννοια επειδή περιέχει 2 λέξεις κλειδιά – zen – η κατάσταση γαλήνης και ψυχοσωματικής ισορροπίας και – connect – που περιγράφει ακριβώς την συμβίωση των επαγγελμάτων και το mind-body concept. Επίσης το λογότυπο zenconnect είναι φτιαγμένο προκειμένου να ενθαρρύνει αυτήν την ιδέα – το ένα χέρι είναι της Ρωξάνας, η οποία θα σταθεί δίπλα σε κάθε επισκέπτη για να τον υποστηρίξει στις αλλαγές που θέλει να κάνει και το άλλο χέρι είναι της Αλεξάνδρας η οποία θα είναι εκεί για να “ακουμπήσει” τους μυς του, αλλά και όλη την λειτουργία του οργανισμού του. 

Η επίδραση των προγραμμάτων zenconnect έχει να κάνει άμεσα με τις συμπεριφορές και με τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο καθένας τις αγχώδεις καταστάσεις της ζωής του και έμμεσα με την σωστή λειτουργεία του οργανισμού του. Το άγχος επηρεάζει σίγουρα την διάθεση και την συμπεριφορά των ανθρώπων αλλά επίσης τη λειτουργικότητα κάποιων σημαντικών οργάνων επειδή συνδέεται με τη μεταβολή της λειτουργίας τους.

Αν αντιμετωπίζεις μυϊκή ένταση ή μυϊκούς πόνους η Αλεξάνδρα μπορεί να σε βοηθήσει με συγκεκριμένες τεχνικές χαλάρωσης ώστε να ξεχάσεις για τους μυϊκούς πόνους και να μάθεις να χρησιμοποιείς το σώμα σου πρός οφέλος σου. Μάθε περισσότερα.

Ένα από τα σημαντικότερα όργανα που επηρεάζονται από το άγχος είναι η καρδιά, η οποία στα υψηλά επίπεδα του στρες μπορεί να αυξάνει τη πίεση του αίματος και τη χοληστερόλη προκαλώντας διαταραχές καρδιακού ρυθμού. Επίσης η λειτουργεία των πνευμόνων μπορεί να αποδυναμωθεί από το άγχος και έτσι να μειωθούν οι αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο εγκέφαλος είναι άλλο σημαντικό όργανο το οποίο επηρεάζεται από το άγχος επειδή το υπερβολικό στρες αυξάνει την παραγωγή της κορτιζόλης και αυτό επηρεάζει αρνητικά το λοβό του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνος για την μνήμη. ‘Όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι αυξημένα λόγο του στρες, τα νεφρά εκκρίνουν φωσφορικό άλας το οποίο μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στα οστά και αποδυνάμωση των μυών. Σε δύσκολες περιόδους υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν προβλήματα στο παχύ έντερο όπως πόνους και φλεγμονές. Επίσης το δέρμα μπορεί να γίνει ερυθρό ή ερεθισμένο. 

Εν συντομία, το άγχος επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό. Για τούτο τον λόγο, με τα zenconnect προγράμματα, ο επισκέπτης μας δεν θα μάθει μόνο πώς να διαχειρίζεται καλύτερα το άγχος, αλλά επίσης θα βελτιώσει την λειτουργικότητα των οργάνων του και την ψυχική και σωματική του υγεία.

Εάν βιώνεις πνευματική ένταση ή συναισθηματική συντριβή, η Roxana μπορεί να σου προσφέρει τη σωστή υποστήριξη μέσω μιας εξατομικευμένης προσέγγισης. Μάθε περισσότερα.

Πρόκειται για ένα περίπλοκο θέμα, το οποίο μπορεί να χειροτερέψει την ποιότητα της ζωής του ανθρώπου και, συνεπώς, αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά από μια ομάδα επαγγελματιών και των δυο τομέων (Φυσικοθεραπεία & Ψυχολογία) που φροντίζουν καλύτερα τις ανάγκες του κάθε επισκέπτη zenconnect. “Το ταξίδι” προς την αλλαγή θα ξεκινήσει με μια ενημέρωση για την λειτουργία του σώματος και για την συμβίωση νου-σώματος. Στην συνέχεια, με χειρωνακτική και μυοφασική θεραπεία, με ασκήσεις αναπνοής, stretching και health coaching, ο κάθε επισκέπτης θα αποκτήσει περισσότερη σωματική και διανοητική συνειδητοποίηση, σαφήνεια, επίγνωση και αυτοπεποίθηση.

Προτείνουμε συνεδρίες σε μορφή προγραμμάτων επειδή είναι πολύ σημαντικό ο κάθε επισκέπτης να δεσμευτεί πρώτα απ’ όλα με τον εαυτό του, για να έχει συνέχεια και χρόνο για να ενσωματώσει τις αλλαγές στην καθημερινότητά του. Με τέτοιο τρόπο, τα αποτελέσματά του θα είναι διαρκή. 

Στο τέλος του προγράμματος, ο κάθε επισκέπτης θα ανακαλύψει ότι όχι μόνο άλλαξε ο τρόπος που ο ίδιος αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις, αλλά και η επαγγελματική και η προσωπική του ζωή βίωσαν θετικές αλλαγές, επειδή ο τρόπος που αυτός αντιδρά επηρεάζει την συμπεριφορά των άλλων απέναντί του.

Αν θέλεις να συναντήσεις την ομάδα μας και να βιώσεις την εμπειρία zenconnect, σε περιμένουμε στα επόμενα εργαστήρια που θα πραγματοποιήσουμε  Stretching and breathing – ξέχασε τους μυϊκούς πόνους! με την Alexandra Nicola (Φυσικοθεραπευτής) και Good Stress Vs. Bad Stress με την Roxana Badea (Ψυχολόγος).

Μαζί θα ασκήσουμε μια ποικιλία τεχνικών τα οποία θα ενισχύσουν τη διάθεση και τους μυς σου. Επιπλέον, θα καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ καλού και κακού στρες και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει το σώμα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου.

Κάνε κράτηση στις εκδηλώσεις μας – εδώ.

Για ερωτήσεις επικοινώνησε μαζί μας στο 

6907798810 ή στο office@zenconnect.gr.

VIDEO – zenconnect: ο χώρος και η ομάδα.

Οι ιδρύτριες του zenconnect: Η Alexandra Nicola (Φυσικοθεραπευτής) και η Roxana Badea (Ψυχολόγος)

Επικοινώνησε μαζί μας


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Χρησιμοποιούμε Cookies για να εξατομικεύσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, συμφωνείτε από προεπιλογή με τα Cookies που χρησιμοποιούμαι και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.